Pentru a fi conectate în noul sezon de încălzire blocurile locative cu deficienţe tehnice, gestionarii sunt invitaţi să remedieze disfuncţionalităţile

Administraţia SA „Termocom” îşi exprimă îngrijorarea vizavi de atitudinea unor gestionari şi locatari faţă de confortul termic în locuinţe în următorul sezon rece. Dat fiind deficienţele tehnice depistate în sistemele inginereşti intrabloc, aflate în administrarea gestionarilor fondului locativ, SA „Termocom” a eliberat prescripţii pentru înlăturarea neconformităţilor constatate pe parcursul sezonului de încălzire 2012 – 2013 în 99 de blocuri locative din mun. Chişinău.

Spre regret, însă, deşi au rămas zile numărate până la începerea următorului sezon de încălzire, atitudinea faţă de confortul termic în locuinţe în iarna 2013 – 2014 rămâne marcată de indiferenţă.

Până în prezent, doar în 58 de blocuri locative au fost remediate disfuncţionalităţile tehnice (coloane înfundate, conectări directe, modificări în sistemul de încălzire, dereglare hidraulică).

La solicitarea gestionarilor fondului locativ şi a locatarilor, conform proceselor-verbale prezentate, 19 blocuri locative au fost excluse din lista blocurilor cu deficienţe tehnice. Astfel, gestionarii şi locatarii şi-au asumat consecinţele eventualelor situaţii de supraîncălzire a spaţiilor locative sau încălzire la un nivel minim a încăperilor, refuzând remedierea disfuncţionalităţilor tehnice din sistemele inginereşti intrabloc.

Administraţia SA „Termocom” insistă asupra lichidării în termen rezonabil a deficienţelor tehnice din sistemele inginereşti de încălzire ale blocurilor locative pentru a fi posibilă conectarea în timp util a acestor blocuri în noul sezon de încălzire. Doar prin remedierea conform recomandărilor tehnice a disfuncţionalităţilor din sistemele inginereşti interne de încălzire va fi restabilit gradul de confort termic optim în locuinţe. Lista blocurilor cu deficienţe tehnice poate fi accesată.


.