204 blocuri locative din mun. Chişinău înregistrează un nivel de achitare mai mic de 80%

Administraţia SA „Termocom” reiterează apelul adresat consumatorilor de a onora în termen restrâns plăţile restante şi a evita situaţiile de neconectare la reţeaua de alimentare cu energie termică a blocurilor din cauza datoriilor acumulate. De disciplinarea financiară a tuturor consumatorilor depinde demararea în termen şi fiabilitatea sezonului de încălzire 2013 – 2014.

În prezent, 204 blocuri locative din capitală înregistrează un nivel de achitare ce nu depăşeşte 80%. În proporţie de 80 – 90% au efectuat achitări pentru energia termică consumată 753 blocuri locative din mun. Chişinău. 1454 blocuri locative şi-au onorat plăţile în proporţie de 90 – 100% şi la un nivel de peste 100% au efectuat achitări 334 case multietajate.

Totodată, Furnizorul de căldură precizează că în procesul de conectare a blocurilor locative în noul sezon de încălzire (deocamdată în condiţiile regimului de vară) se dă prioritate şi se satisfac cererile gestionarilor blocurilor cu un nivel de achitare a plăţilor de 100%. Blocurile locative cu un grad de achitare de 80 – 100% sunt conectate doar în cazul prezentării de către gestionarul fondului locativ a documentelor confirmative ce ţin de lucrul cu rău-platnicii şi rezultatele obţinute.

În această ordine de idei, administraţia SA „Termocom” solicită insistent achitarea în termen restrâns a plăţilor debitoare. Lista blocurilor locative care înregistrează un nivel de achitare de până la 80% poate fi accesată.


.