Peste 32 000 de apartamente au fost vizitate de angajaţii SA „Termocom”

În perioada 10 septembrie – 4 octombrie angajaţii SA „Termocom” au  vizitat 32 396 de apartamente cu datorii în sumă de peste 1 000 de lei. Datornicii au fost informaţi despre necesitatea de a achita datoria acumulată şi posibilele litigii, care presupun consecinţe neplăcute în cazul neachitării benevole a restanţelor.

În total au fost semnate 18 725 de prescripţii privind suma datoriei acumulate şi solicitarea administraţiei SA “Termocom” de achitare integrală a restanţei. Cei care nu au acceptat să semneze prescripţiile au invocat diverse motive – achitarea în zilele următoare sau refuzul categoric de a achita restanţele, ultimii urmând a fi acţionaţi în instanţa de judecată.

SA „Termocom” precizează că deşi cei peste 200 de angajaţi retraşi din activitatea de bază şi implicaţi în colectarea datoriilor au revenit la locurile de muncă, inspectorii Serviciului Marketing, Vânzări şi Relaţii cu Clienţii vor continua activităţile de recuperare a sumelor debitoare.

Administraţia SA „Termocom” face apel către consumatori  să-şi onoreze în termen restrâns plăţile pentru consum.  Neachitarea restanţelor creează mari dificultăţi privind pregătirea reţelelor termice şi a utilajului ingineresc către sezonul rece.


.