Arhiva pentru septembrie, 2014

Sezonul rece bate la uşă – un motiv în plus pentru cei care au datorii la încălzire să se grăbească să le radieze


Altfel, se vor gândi nostalgic la căldura din calorifere. Reprezentanţii Termocom au pornit în căutarea RESTANŢELOR pierdute. Zeci de răuplatnici s-au pomenit astăzi cu executorul judecătoresc la uşă. Majoritatea au datorii care depăşesc 10 mii de lei. În aceste condiţii nu mai există loc de negocieri.
Acestă femeie datora Termocom-ului o sumă ASTRONOMICĂ: peste 14 mii de lei. Abia de a achitat jumătate din restanţă, chiar dacă spune că abia de supraveţuieşte dintr-o pensie de 400 de lei. Furnizorul vrea însă tot, până la ultimul ban.
Un alt apartament, aceeaşi problemă, doar că ceva mai gravă. Acest proprietar datorează 17 mii de lei.
Există răuplatnici şi din casta celor care nu au probleme financiare.
Suma datoriilor faţă de Termocom oscilează în jurul cifrei de 57 de milioane de lei. În caz că datornicii nu-şi vor onora obligaţiunile contractuale, o vor face ceva mai târziu, cu o penalitate inclusă de cel puţin 600. În plus, vor fi chemaţi şi în instanţă. riscând să rămână fără bunuri sau blocaţi în ţară. La toate se adaugă şi comisionul executorului judecătoresc.

Sursa: Canal 3

De astăzi, mai mulţi angajaţi ai S.A. „Termocom” au fost implicaţi în activitatea de recuperare a datoriilor

Administraţia S.A. „Termocom” în procedura falimentului informează opinia publică despre faptul că recurge la toate acţiunile prevăzute de legislaţia în vigoare în vederea încasării plăţilor restante pentru energia termică consumată, onorării obligaţiunilor financiare faţă de furnizorii din complexul energetic (SA „Moldovagaz”, SA „CET-1”, SA „CET-2”) şi asigurării fiabilităţii următorului sezon de încălzire 2014 – 2015.

Zilnic sunt depuse în instanţele de judecată dosare civile privind încasarea datoriilor, sunt executate titluri executorii, aplicate sancţiuni contravenţionale în cadrul preturilor etc.

În vederea intensificării procesului de colectare a restanţelor la plata pentru energia termică consumată în perioada 24 septembrie – 8 octombrie vor fi efectuate vizite la domiciliul rău-platnicilor, în cadrul cărora angajaţii întreprinderii vor informa restanţierii despre sumele datorate la termie, necesitatea achitării neîntârziate a restanţelor, consecinţele neonorării obligaţiunilor financiare, modalităţile de plată etc.

Precizăm că în acest sens au fost antrenaţi 134 angajaţi ai S.A. „Termocom” (ingineri-inspectori şi specialişti retraşi temporar din procesul de producere). Angajaţii întreprinderii vor dispune în mod obligatoriu de legitimaţii care să confirme numele, prenumele, angajatorul.

Administraţia S.A. „Termocom” solicită achitarea neîntârziată a plăţilor pentru energia termică consumată în vederea evitării procedurilor de judecată, de executare, sancţiunile administrative şi cheltuielile suplimentare.

De menţionat că la 1 septembrie a.c. în municipiul Chişinău înregistrau restanţe de peste 1000 lei 41 424 apartamente.

Datorii de peste 1000 lei pentru energia termică consumată mai înregistrează 41 424 apartamente din capitală

Proprietarii de apartamente cu restanţe la plata facturilor pentru energia termică consumată sunt invitaţi să achite datoriile şi să nu admită acumularea restanţelor în noul sezon de încălzire 2014 – 2015.

Conform situaţiei din 1 septembrie a.c., nu şi-au onorat integral plăţile pentru energia termică consumată 41 424 apartamente din mun. Chişinău, inclusiv:

-  datorii de la 1000 – 3000 lei înregistrează 19 184 apartamente;

-  datorii de la 3000 – 5000 lei înregistrează 8 503 apartamente;

-  datorii de la 5000 – 7000 lei înregistrează 3 919 apartamente;

-  datorii de peste 7000 lei înregistrează 9 818 apartamente.

Cele mai multe datorii revin apartamentelor gestionate de ÎMGFL – 21 959 apartamente, urmate de APLP/ACC – 13 760 apartamente, CCL – 4 810 apartamente şi locuinţele departamentale – 849 apartamente.

Proprietarii de apartamente cu datorii care nu au încheiat grafice de achitare eşalonată sau care nu respectă angajamentele de plată asumate urmează a fi acţionaţi în instanţele de judecată de către gestionarii fondului locativ, cu susţinerea juriştilor S.A. „Termocom” în procedura falimentului.

Fiabilitatea următorului sezon de încălzire depinde atât de pregătirea la un înalt nivel de calitate a reţelelor şi utilajului termic, cât şi de gradul de onorare a obligaţiunilor financiare de către consumatori. În acest context, S.A. „Termocom” în procedura falimentului  solicită cu insistenţă achitarea sumelor restante şi  informează că facturile de plată pentru energia termică consumată pot fi achitate în filialele băncilor comerciale, în oficiile poştale, terminalele de plăţi electronice şi în centrul comercial al S.A. „Termocom” în procedura falimentului (str. T. Vladimirescu, 6).

Parţial, traficul rutier în str. Petru Rareş va fi temporar suspendat

Conform Dispoziţiei Primăriei mun. Chişinău nr. 1006-d din 15.09.2014, în legătură cu executarea lucrărilor de reparaţie a traseului termic, în perioada 17 septembrie – 19 octombrie a.c. va fi suspendat parţial traficul rutier în str. Petru Rareş, tronsonul cuprins între str. Ierusalim şi str. I. Pruncul.

Participanţii la trafic care traversează zona sunt rugaţi să respecte indicatoarele de circulaţie rutieră instalate pe perioada executării lucrărilor.

S.A. „Termocom” în procedura falimentului mulţumeşte pentru înţelegere.

Traficul rutier va fi suspendat temporar în unele străzi din capitală

În legătură cu lucrările de reparaţie capitală a reţelelor termice, S.A. „Termocom” în procedura falimentului informează că, în conformitate cu prevederile dispoziţiilor Primăriei municipiului Chişinău nr. 999-d şi 1000-d din 12 septembrie, urmează a fi suspendat traficul rutier:

1) în str. Armenească, colţ cu str. Veronica Micle, tronsonul cuprins între bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi str. 31 August 1989 – în perioada 27 – 28 septembrie a.c.

În timpul efectuării lucrărilor de reparaţie a traseului termic la intersecţia străzilor Armenească şi Veronica Micle, circulaţia transportului public (microbuzelor) va fi organizată după cum urmează:

- itinerarul rutelor nr. 169, 190, 192 se modifică: de pe str. Pan Halippa pe str. Ismail, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, str. Armenească şi în continuare conform traseelor stabilite;
- itinerarul rutei nr. 114 se modifică: de pe str. 31 August 1989 pe str. Ismail, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, str. Armenească şi în continuare conform traseului stabilit;
- itinerarul rutei nr. 175 se modifică: de pe str. Bucureşti pe str. Ismail, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, str. Armenească şi în continuare conform traseului stabilit;
- itinerarul rutei nr. 180 se modifică: de pe str. Mihai Eminescu pe str. Alexandru cel Bun şi în continuare conform traseului stabilit.

2) în str. Gheorghe Caşu, tronsonul cuprins între str. Ion Nistor şi str. Malina Mică – în perioada 4 – 5 octombrie a.c.

Totodată, conform Dispoziţiei nr. 998-d din 12.09.2014, termenul de executare a lucrărilor de reparaţie a traseului termic din str. Eugen Coca este prelungit pînă pe data de 25.09.2014. Anterior a fost anunţată suspendarea traficului rutier în str. Eugen Coca, tronsonul cuprins între str. Ion Creangă şi str. Ion Neculce pînă pe data de 15 septembrie în legătură cu executarea lucrărilor de reparaţie a traseului termic.

S.A. „Termocom” în procedura falimentului cere scuze pentru disconfortul creat şi solicită respectarea indicatoarelor rutiere instituite temporar în zonă.


.